Τον κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή Χρήστο Αρδίζογλου υποδέχθηκαν  στα Άνω Λιόσια και τίμησαν οι Παλαίμαχοι του  Εθνικού  Πανοράματος

Την τιμή και τη χαρά να υποδεχθεί τον Διεθνή κι έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες Ποδοσφαιριστές, Χρήστο Αρδίζογλου είχε η Ομάδα των Παλαιμάχων του Εθνικού Πανοράματος, το βράδυ της Δευτέρας 30 Μαΐου 2022.

Η υποδοχή έγινε στο πλαίσιο του Τουρνουά της Ένωσης Παλαιμάχων σε έναν απολαυστικό αγώνα ανάμεσα στον Εθνικό Πανοράματος και την Ομάδα του Πανσταυραϊκού.

Ο πρ. Διευθυντής και πρωτεργάτης στο αθλητικό γίγνεσθαι του Δήμου Φυλής, Χρήστος Κ. Παππούς πρόσφερε στον Χρήστο Αρδίζογλου τιμητική πλακέτα μεταφέροντας του τις θερμές ευχές του Δημάρχου Φυλής και συνονόματου του, Χρήστου Σπ. Παππού καθώς και του Προέδρου του Αθλητικού – Πολιτιστικού Οργανισμού “η Πάρνηθα” Γιώργου Μαυροειδή, που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Ο Χρήστος Κ. Παππούς μάλιστα,  θυμήθηκε και μετέφερε στον Χρήστο Αρδίζογλου μια συγκινητική ποδοσφαιρική ιστορία.

Ήμουν “παρών” στο γήπεδο, όταν στα 19 σου,  στον αγώνα του Απόλλωνα με τον ΠΑΣ – Γιάννινα  κατάφερες το ακατόρθωτο! Με σκορ 2-1 χάρισες την άνοδο στον Απόλλωνα έχοντας απέναντί σου “θηρία”  του ποδοσφαίρου,  όπως τους  Γκλασμάνη, Παστερνάκη, Μοντέζ – Κοντογιωργάκη, του είπε…

Βίντεο

 

Σε πανηγυρικό κλίμα εξάλλου οι Παλαίμαχοι Πρόεδροι  Ιωάννης Σκουτέλης του Εθνικού Πανοράματος και Αντώνης Γρυλλάκης   του Πανσταυραϊκού, αντάλλαξαν τα εμβλήματα των Ομάδων τους,  ως ανάμνηση του  αγώνα που ακολούθησε στο πλήρως ανακαινισμένο γήπεδο του Πανοράματος.

Ήταν ένας θεαματικός αγώνας με ωραίες φάσεις και κορυφώσεις, που απόλαυσαν παλαίμαχοι και φίλαθλοι!

 

Λίγα λόγια για τον Χρήστο Αρδίζογλου για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι…

Ο Χρήστος Αρδίζογλου (Ιερουσαλήμ, 15 Μαρτίου 1953) είναι Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν ως ακραίος επιθετικός αλλά και ως μέσος και φημιζόταν για τη σπουδαία τεχνική του κατάρτιση.

 

Πηγή:  Βικιπαίδεια,

Σε συλλογικό επίπεδο
Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τα τμήματα υποδομών του Απόλλωνα Αθηνών. Το 1971 και στην ηλικία των 18 ετών προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα και με τη φανέλα της “Ελαφράς Ταξιαρχίας” αγωνίστηκε για μια τριετία μέχρι το 1974.[2]

Στο μεγαλύτερο κεφάλαιο της ποδοσφαιρικής του καριέρας διακρίθηκε με τα χρώματα της ΑΕΚ, με την οποία αγωνίστηκε για 11 ολόκληρα χρόνια. Κορυφαία στιγμή στην πολύχρονη καριέρα του με τη φανέλα των “κιτρινόμαυρων” ήταν η συμμετοχή του στα ημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, την περιοδο 1976-77, αν και δεν αγωνιστηκε καθολου εκεινη τη σεζον στην Ευρωπη λογω τιμωριας.[3][4]

Το 1985 επέστρεψε στον Απόλλωνα Αθηνών και τον Δεκέμβριο, στα μέσα της χρονιάς 1985-86 και έχοντας σημειώσει 6 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, πήρε επίσημα την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.[5] Αγωνίστηκε την επόμενη χρονιά (1986-87) με τον Ατρόμητο Αθηνών, όπου και ουσιαστικά έκλεισε την επαγγελματική ποδοσφαιρική καριέρα.

Στην εθνική Ελλάδας
Με την Ελλάδα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στις 24 Σεπτεμβρίου 1975 στον αγώνα εναντίον της Ρουμανίας (1-1) για το Βαλκανικό Κύπελλο. Συνολικά συμμετείχε σε 43 αγώνες, πετυχαίνοντας 2 τέρματα.[6]

Ήταν μέλος της ομάδας που αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1980 στην Ιταλία, όπου συμπεριλήφθηκε στη δεύτερη καλύτερη ενδεκάδα της διοργάνωσης. Επίσης έχει κληθεί μια φορά στη Μικτή Κόσμου.

Τίτλοι
•              Πρωταθλήματα Ελλάδας: 2 (1977-78, 1978-79)

•              Κύπελλα Ελλάδας: 2 (1977-78, 1982-83)

 

 

 

 

 

 

Κοινοποίηση...

Μετάβαση στο περιεχόμενο