Αναβίωσαν το πανηγύρι του Αη Γιώργη η Μητρόπολη Ιλίου και ο Δήμος Φυλής

Στην αναβίωση του πανηγυριού του περεκκλησίου του Αη Γιώργη, στο Κεραμίδι της Πάρνηθας προχώρησε, το Σάββατο 29 Απριλίου 2023, ο Δήμος Φυλής. Πιστός στο έθιμο των προγόνων, επανέφερε την εκδήλωση στο πρόγραμμα των ετησίων εκδηλώσεων του Δήμου, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2007 στην Πάρνηθα και την επιδημία του κορονοϊού.
Στη σχετική πρόσκληση της Μητρόπολης Ιλίου και του Δήμου Φυλής ανταποκρίθηκαν αρκετοί συνδημότες μας, παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για το δύσκολο τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Τίμησαν τη θεία λειτουργία και την αρτοκλασία, κάθισαν στο εορταστικό τραπέζι και χόρεψαν με τα τραγούδια της ορχήστρας του Σπύρου Μπρέμπου.
Πολύτιμοι συνεργάτες οι πατέρες Τίτος Χρήστου και Άγγελος Κανέλλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Νίκος Λιόσης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού (ΝΠΔΔ ΠΑΡΝΗΘΑ) Γιώργος Μαυροειδής, που είχε την οργανωτική ευθύνη. Μεγάλο μέρος της επιτυχίας πιστώθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Οικονομάκης και Βασίλης Γεωργιάδης οι οποίοι εξασφάλισαν το δυσκολότερο κομμάτι που ήταν η προσβασιμότητα και ο εξωραϊσμός του χώρου.

 

 

 

Κοινοποίηση...

Μετάβαση στο περιεχόμενο