Κοντά στη θεατρική ομάδα του Συλλόγου NAMASTE Παππούς-Μαυροειδής

Στο πλευρό της θεατρικής ομάδας PRAXEIS 11+1 του Συλλόγου NAMASTE βρέθηκαν, το βράδυ του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου 2022, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού (ΝΠΔΔ ΠΑΡΝΗΘΑ). Παρακολούθησαν στην αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» της ιστορικής πόλης του Άργους την παράσταση  «ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΕ ΣΕΝΑ ΓΥΝΑΙΚΑ» που εξέπεμψε μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών.
Ο Δήμαρχος Φυλής, μαζί με τους Προέδρους της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτη και του Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργο Μαυροειδή μοίρασαν, με την ολοκλήρωση της παράστασης, κόκκινα τριαντάφυλλα σε όλους τους συντελεστές δίνοντας συγχαρητήρια.
Τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας Δήμων διαφορετικών Περιφερειών με στόχο την εξέλιξη της κοινωνίας και των πολιτών μέσω της τέχνης και του Πολιτισμού.
Η θεατρική παράσταση εμπλουτισμένη με μονόπρακτα, video, υποκριτικά σχήματα, παρουσιάσεις στατιστικών στοιχείων, θεατρικές αφηγήσεις, χορικό, μουσικοκινητικά δρώμενα, τραγούδια και νότες πιάνου έκλεψε τις εντυπώσεις και κέρδισε τα χειροκροτήματα. Ο σκοπός της να καθρεφτίσει αλήθειες που αφορούν στην γυναίκα μέσα στην εξέλιξη του χρόνου με όλες τις δυσκολίες αλλά και τα προοδευτικά της βήματα επετεύχθη αναμφισβήτητα.
Όπως είχαν δεσμευτεί κι οι συντελεστές, μέσω της παράστασης αναδείχτηκαν θέματα όπως η θέση και οι ρόλοι της γυναίκας στην παλαιότερη αλλά και την σύγχρονη εποχή, η κακοποίηση που δέχεται, τα παγκόσμια στατιστικά στοιχεία που αφορούν στην βία που της ασκείται, η ευθύνη της κοινωνίας σε σχέση με την κριτική και την προκατάληψη στην οποία έχει υποβάλλει την γυναίκα. Στην ολοκλήρωση της παράστασης ακούστηκε, όντως, βροντερή η ΦΩΝΗ της ΓΥΝΑΙΚΑΣ, που στα διάφορα στάδια της ζωής της διεκδικεί τα δικαιώματα και την έκφραση της αλήθειας της.
Σύμφωνα με την σκηνοθέτη της παράστασης κα Ελένη Κολιού «Παρά την πάροδο των χρόνων, η κοινωνία εξακολουθεί να αντανακλά τις προκαταλήψεις και τις ανισότητες που βιώνουν οι γυναίκες, οι οποίες αισθάνονται πως πρέπει να διανύσουν ακόμη πολύ δρόμο ώστε να κατακτηθεί η πραγματική ισότητα.
Η παράσταση είχε στόχο να απεικονίσει την πραγματικότητα, να αφυπνίσει τις συνειδήσεις και να ενώσει τις φωνές ώστε η Γυναίκα να μην χρωστάει τίποτε άλλο, παρά στον εαυτό της ΑΓΑΠΗ».
Σύμφωνα με τον μουσικό και καλλιτεχνικό επιμελητή κο Ιωάννη Νανόπουλο, που ερμήνευσε και τα τραγούδια της βραδιάς «Η παράσταση δεν θα μπορούσε να μην αγκαλιαστεί με μουσικές νότες και μουσικά ακούσματα χρωματισμένα με ζεστασιά, αναγνώριση και ύμνους ζωής για την ΓΥΝΑΙΚΑ… την γυναίκα που φέρει μέσα της ζωή … και δίνει ζωή!»
Μαζί του, από ότι φάνηκε, συμφώνησαν άπαντες στην αίθουσα τραγουδώντας με το έναυσμά του, το τελευταίο τραγούδι «Σε αγαπώ γιατί είσαι ωραία», σείοντας όλον τον χώρο με τρυφερό συναίσθημα για την γυναίκα-έμπνευση ζωής!
Στην παράσταση πρωταγωνίστησαν, με την σειρά που εμφανίστηκαν οι ξεχωριστοί κι εναλλακτικοί ηθοποιοί : Νίκος Τοτόμης, Γιώτα Γκλιάτη, Νίκη Γιαννή, Μαρία Σκαματζούρα, Ειρήνη Ντούζου, Ειρήνη Γκαργκάσουλα, Κώστας Κάγκας, Δήμητρα Μαυροειδή, Έφη Σαραντοπούλου, Βασίλης Βασιλάρας, Γιώτα Κοχλιαρίδου, Ιωάννα Λιόση, Ελένη Κολιού. Επιμέλεια κειμένων έκαναν οι Ελένη Κολιού και Ιωάννα Λιόση.
Τα πλήκτρα του πιάνου άγγιζε με τα μαγικά του δάχτυλα ο Ανδρέας Μπογάς.
Στην τεχνική επιμέλεια ήχου και φωτισμού οι λεπτολόγοι Κώστας Τσεβόπουλος και Κώστας Ηλιόπουλος.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Namaste Ιωάννα Λιόση ευχαρίστησε θερμά όλους τους παραβρισκόμενους, τους επίσημους για την τιμητική τους παρουσία, τον Δήμο Άργους- Μυκηνών και την ΚΕΔΑΜ για την άφθονη κι όμορφη φιλοξενία και φυσικά τον πάντα ευαισθητοποιημένο Δήμο Φυλής για την στήριξη του Συλλόγου σε τέτοιου είδους πρωτοπόρες κι εναλλακτικές πρωτοβουλίες, που είναι και ο ευρύτερος σκοπός του συλλόγου Namaste.
Σύμφωνα με την Ιωάννα Λιόση «Namaste σημαίνει Εγώ και Εσύ είμαστε Ένα και σήμερα Όλοι μαζί αποδείξαμε ότι Είμαστε Ένα και έχουμε μια Ενωμένη Δυνατή Φωνή ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας σε βάρος των Γυναικών!»
Δώρο του Συλλόγου NAMASTE προς όλους τους παραβρισκόμενους ήταν μια όμορφη αναμνηστική καρτ ποστάλ με την εικόνα της αφίσας της παράστασης και μηνύματα για την Γυναίκα!

Κοινοποίηση...

Μετάβαση στο περιεχόμενο