Σε Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Σκύρου το χορευτικό του ΝΠΔΔ ΠΑΡΝΗΘΑ

Στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (Αντάμωμα) που διοργάνωσαν, από 19 μέχρι 23 Απριλίου 2023, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκύρου «Ανεμόεσσα» και ο Δήμος Σκύρου, με τη βοήθεια των επιχειρήσεων και των εθελοντών του νησιού, συμμετείχε το χορευτικό του Πολιτιστικού Οργανισμού (ΝΠΔΔ ΠΑΡΝΗΘΑ). Ήταν ένα μεγάλο μουσικοχορευτικό γεγονός στο οποίο έδωσαν «το παρών»  δεκαπέντε χορευτικές  ομάδες απ΄ όλη την Ελλάδα, με 350 χορευτές  και  χορεύτριες συνολικά.
Το βράδυ της Τετάρτης 19 Απριλίου 2023, στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου προσφέρθηκε φαγητό και έγινε γλέντι με  παραδοσιακή ορχήστρα.
Την Πέμπτη 20  και την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023, στην κεντρική πλατεία της Χώρας, οι χορευτικές ομάδες παρουσίασαν το πρόγραμμά τους, συνοδευόμενες  από παραδοσιακή ορχήστρα, με το χορευτικό του δήμου Φυλής να χορεύει χορούς από τη Λήμνο με μεγάλη επιτυχία.
Το Σάββατο 22 Απριλίου 2023, παραμονή της γιορτής του  Αγ. Γεωργίου, συνόδευσαν την περιφορά των εικόνων από το Μοναστήρι προς το  Μετόχι και αντίστροφα, ενώ το βράδυ συμμετείχαν στο γλέντι που διοργανώθηκε στη χώρα της Σκύρου με ορχήστρα.
Επίσης, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλάμβανε επίσκεψη στο λαογραφικό και αρχαιολογικό μουσείο, περιήγηση στο κάστρο με το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου καθώς και παρουσίαση των τοπικών λαΐκών τεχνών (κεραμικής, ξυλογλυπτικής, κεντήματα και έργα τέχνης).

Κοινοποίηση...

Μετάβαση στο περιεχόμενο