Τίμησε τον Πετρολούκα Χαλκιά ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού (ΝΠΔΔ ΠΑΡΝΗΘΑ), Γιώργος Μαυροειδής

Τίμησε τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου Πετρολούκα Χαλκιά, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού (ΝΠΔΔ ΠΑΡΝΗΘΑ) Γιώργος Μαυροειδής. Του πρόσφερε αναμνηστικά δώρα, μετά το τέλος της παρουσίασης του βιβλίου του βραβευμένου με Γκράμμυ συγγραφέα «Ηπειρώτικο μοιρολόι», στη Στέγη Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, το βράδυ του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου 2022. Παράλληλα συνεχάρη το συγγραφέα, αλλά και το Σύλλογο Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.
Αναμνηστικά δώρα στον Κρις Κινγκ πρόσφερε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Χαιρέτισε την τιμητική πολιτογράφησή του συγγραφέα στις 11 Ιουλίου 2022 και πρότεινε να τον ανακηρύξει ο Δήμος Φυλής επίτιμο δημότη του. Εκθείασε, επίσης, το έργο του για την ανάδειξη του Ηπειρώτικου τραγουδιού. «Το νανούρισμα υμνεί τη γέννηση και το μοιρολόι την απώλεια. Το Ηπειρώτικο τραγούδι εκφράζει την ίδια τη ζωή», τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής, ο οποίος δεν παρέλειψε να συγχαρεί το Σύλλογο Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.
Την εκδήλωση κόσμησαν με την παρουσία και τις μουσικές τους, οι Πετρολούκας Χαλκιάς – Βασίλης Αθανασιάς και το νεοσύστατο Πολυφωνικό μουσικό σχήμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, υπό τη διεύθυνση του Κώστα Μήτση. 

Κοινοποίηση...

Μετάβαση στο περιεχόμενο