Ευχαριστίες Συλλόγου Μακεδόνων-Θρακών στο Δήμο Φυλής για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσής του

Το Δήμαρχο Χρήστο Παππού, τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Πολιτισμού κι Αθλητισμού «Η Πάρνηθα» Γιώργο Μαυροειδή, τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Υπηρεσίας Γιώργο Αντωνόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκο, ευχαρίστησε για την άψογη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης για τα τριαντάχρονα του Συλλόγου Μακεδόνων- Θρακών Φυλής και ΒΔ Αττικής, η Πρόεδρος του ΔΣ Δήμητρα Σιώπη.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου 2022 και εξελίχθηκε σ’ ένα μοναδικό Μακεδονίτικο-Θρακιώτικο  γλέντι.
Η Πρόεδρος αναφέρθηκε, συνοπτικά, στις δράσεις του Συλλόγου υπογραμμίζοντας ότι «από το 1992, συνεχίζει την πορεία του στο χρόνο γράφοντας λαμπρές σελίδες και παρ’ όλες τις δυσκολίες παραμένει ενεργός κι αλώβητος». Η Δήμητρα Σιώπη επεσήμανε ότι «οι δράσεις του Συλλόγου είναι αμέτρητες, όπως επίσης οι διακρίσεις, οι επιτυχίες και οι εκδηλώσεις με σκοπό την αναπαραγωγή εθίμων και την προβολή της Μακεδονίας και της Θράκης μας», ενώ τόνισε ότι «μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο οι σκοποί του Συλλόγου επιτυγχάνονται μέσα από το έργο και τις δράσεις του».
Την πρόθεσή του ο Δήμος Φυλής να προσφέρει στέγη στο Σύλλογο Μακεδόνων – Θρακών, επανέλαβε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. «Ήδη έχω παραδώσει το Σπίτι των Ηπειρωτών, το Σπίτι των Αιγαιοπελαγιτών, το Σπίτι των Αρβανιτών, και να ‘στε σίγουροι ότι θα παραδώσω και το Σπίτι των Μακεδόνων – Θρακών, αλλά και το Σπίτι των Θεσσαλών», τόνισε ο Χρήστος Παππούς. Ο Δήμαρχος Φυλής υπογράμμισε ότι οι Μακεδόνες και οι Θράκες «βρίσκονται στην καρδιά όλων μας γιατί κρατάνε “Θερμοπύλες”» και «πρέπει να έχουν το κεφάλι ψηλά γιατί είναι ο “προμαχώνας” της Ελλάδας» κι ευχήθηκε τα κλειστά σπίτια που αντίκρισε όταν επισκέφθηκε τον Έβρο πριν μερικά χρόνια, «να ανοίξουν πάλι και οι άνθρωποι να επιστρέψουν στον τόπο τους».
Ο Σύλλογος, στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας του, τίμησε τους ανθρώπους που εμπνεύστηκαν, οραματίστηκαν και ίδρυσαν τον Σύλλογο. Ειδικότερα τιμήθηκαν ο Χρήστος Κιόρτεβες, ο οποίος παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού, ο Ανέστης Μποτάνης, ο οποίος παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον Υφυπουργό Γιώργο Κώτσηρα, ο κ. Πουρλίτης, με την κόρη του να παραλαμβάνει εκ μέρους του την πλακέτα από το Βουλευτή Ευάγγελο Λιάκο, και ο Γιώργος Τουρνάς, ο οποίος παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από την Πρόεδρο του Συλλόγου.
Η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ τραγούδι και χορό αποδεικνύοντας ότι οι Μακεδόνες και Θράκες της Αττικής και όχι μόνο, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ξέρουν καλά και να γλεντούν. Εξαιρετικό και το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα Εβρίτικη Ζυγιά, καθώς και οι τραγουδιστές Κατερίνα Δούκα και Βαγγέλης Ψαθάς, που με τη μουσική και τα τραγούδια «μίλησαν στην καρδιά» των Μακεδόνων και Θρακών και τους ξεσήκωσαν σε ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι.

Κοινοποίηση...

Μετάβαση στο περιεχόμενο